foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+31 186 694397
info@w2bouw.nl

W2bouw BV Bouwen 2.0

Helaas komen deze ongewenste situaties wel voor. W2 Bouw adviseert en herstelt.

Hieronder treft u mogelijke oorzaken van het verzakken van de aanbouw.

Lekkende waterleiding/riolering

Een van de meest voorkomende oorzaken van verzakking is uitspoeling van de fundering. Dit wordt veroorzaakt door lekkage uit ondergrondse buizen. De lekkage hoeft zich niet in de onmiddelijke omgeving van het gebouw te bevinden om er toch schade aan te kunnen berokkenen. Het funderingsmateriaal kan worden verzadigd, waardoor de mechanische weerstand afneemt.

Ongelijke aanlegdieptes van de fundering

Zijn de aanlegdieptes van funderingen ongelijk, zolas bij gedeeltelijke onderkeldering, dan kunnen zowel de ongelijke fundatiedruk als de samenstelling van de ondergrond aanleiding geven tot zetting.

Heiwerken en/of toegenomen vrachtverkeer

Heiwerkzaamheden, het slaan van damwanden of een sterke toename van vrachtverkeer veroorzaken trillingen in de grond die inklinking of andere veranderingen van de bodem tot gevolg kunnen hebben. Dat effect zal sterker optreden naarmate het heien van wanden of palen wordt gecombineerd met andere maatregelen, zoals uitgravingen en/of bronbemaling.

Gevolgen van een verzakking:

Muur scheuren in een woning: de eerste tekenen van een grondverzakking. Een grondverzakking zorgt er niet alleen voor dat een huis, woning of gebouw scheef komt te staan. Een veel voorkomende bijkomstigheid is duidelijk zichtbare scheuren in murgen en dikwijls op meerder plaatsen. Veelal staat de scheur niet op zichzelf, maar vertegenwoordigt een verder onzichtbaar probleem. Door problemen in ondergrond of met de fundering verzakt de constructie ongelijkmatig. Hierdoor worden muren ongelijk belast en ontstaan er scheuren. Alle gebouwde constructies zijn tot op zekere hoogte elastisch, hetgeen ze instaat stelt zich zonder beschadiging aan te passen aan een geringe zetting van de ondergrond. Wanneer deze zettingen echter ongelijkmatig verdeeld zijn of in een bepaalde maat overstijgen, kan de constructie de herverdeling van krachten niet langer absorberen waardoor muren gaan scheuren. Vaak ontstaat de scheurvorming bij ramen, deuren en kozijnen.

Heeft u problemen met verzakkende aanbouw? Laat het ons weten. Wij komen zonder enige verplichting de situatie bekijken om te zine wat in deze specifieke situatie de beste oplossing zal zijn.

 Bel ons: 0186-694397

Of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

W2 Bouw

GROOTS IN DETAILS